nieuws

Kraamkamer voor volgende grasmat Amsterdam ArenA

bouwbreed Premium

wolfheze – Onder speciaal tentdoek dat maar veertig procent van het zonlicht doorlaat, groeit het gras dat de geplaagde directeuren van de grote voetbalpaleizen als Amsterdam ArenA, San Siro en Bernabeu uit de brand moet helpen.

Barenbrug Holland is nu vier jaar bezig met het selecteren en beproeven van grasrassen die schaduw kunnen verdragen. De resultaten zijn veelbelovend. Het Nederlandse familiebedrijf, dat wereldmarktleider is op het gebied van grasplantenveredeling en zaadproductie, verwacht over twee, drie jaar een nieuwe soort te introduceren die alle bestaande sportveldenmengsels overtreft.

Onderworpen aan de zwaarste test, de confrontatie met ‘de Marco van Basten’ bleek het nieuwe gras zelfs een hogere betredingstolerantie te hebben dan het om zijn grote bestendigheid fameuze Engels raai. ‘De Marco van Basten’ is de troetelnaam van een machine die het effect van een genadeloze sliding imiteert. Productmanager Johan Mourik wijst op het venijn van de machine: een vertraagd draaiende rol met stalen noppen.

Op pagina 3: Redding van ArenA komt uit Oosteuropees karrenspoor.

De ‘Marco van Basten’: imitator van reuzeslidings.

Als een voorzichtige speler test Mourik de grasmat.

Reageer op dit artikel