nieuws

Kaakbreker vreet 1500 ton per uur

bouwbreed Premium

helsinki – Onder de type-aanduiding C 200 B heeft de Finse producent van steenbreek-installaties Nordberg een kaakbreker gebouwd die per uur een productie haalt van 1500 ton kalksteen.

De C 200 B is de grootste kaakbreker die Nordberg ooit heeft gebouwd. De machine is ingezet in de steengroeve Cava San Carlo in midden-Italie, in opdracht van een dochteronderneming van de belgische Solvay-Groep.

De breker fungeert hier ter plekke als voorbreek-installatie. De vulopening meet 2000 x 1500 millimeter. De kaken van de machine kunnen op een breekspleet van 175 tot 3000 millimeter worden ingesteld, zodat relatief grote brokken naar een volgende breker worden afgevoerd.

De voering van de kaakbreker wordt gevormd door 30 centimeter dikke platen, die zijn vervaardigd van Vaculok-staal. Op elke kaak zijn twee platen aangebracht die gebout zitten aan het frame.

Het totaal gewicht van de bekken bedraagt 19 ton. De exenteras, die zorgdraagt voor de kaakbeweging, heeft een eigen gewicht van 18,4 ton. Het totaalgewicht van de breekinstallatie in gemonteerde staat bedraagt 122 ton. De afmetingen zijn dan: een hoogte van 4220 millimeter, lengte van 4870 millimeter en een breedte van 3890 millimeter.

Door de geometrische vorm van de brekerkaak wordt voorkomen dat er materiaalopeenhoping ontstaat in de machine. Hierdoor is een constante aanvoer gewaarborgd, ook bij moeilijk breekbaar materiaal of een smalle kaakbreek-instelling.

De breker wordt aangedreven door een elektromotor die een vermogen heeft van 400 kW. Per uur heeft de installatie een breekcapaciteit van 1500 ton.

Reageer op dit artikel