nieuws

Houtskool

bouwbreed Premium

Pronk, Netelenbos, Jorritsma en Apotheker vergaderen deze week over Nederland in 2030. Ongetwijfeld komt Kok langs met zijn houtskool. Lekker met grote lijnen de wereld schetsen: daar een vliegveld, hier een corridor en een flinke vlek voor het Groene Hart.

De vraag is: hoe verdelen we bouwruimte. Het motto is: veel beloven en weinig geven doet de gekken in vreugde leven. Er komen maar liefst drie corridors en twee assen. Vanuit de Randstad naar Groningen, Twente, Nijmegen, het Rurhgebied en Antwerpen.

Pak de kaart erbij en je ziet dat daarmee elk provinciegat kan uitgroeien tot een corridor. Alleen Maastricht en Den Helder vallen erbuiten. Terecht. Limburg is ons wingewest en niemand heeft iets te zoeken aan het immer winderige Marsdiep.

Tom Maas

PS: Het zal wel weer op lobbyen aankomen. Cadier en Keer wint dankzij de lekkere restaurants nog een eigen houtskoolvlek. Voor Heiloo zie ik 2030 somber in. Dat wordt een adres aan een doodlopende straat.

Reageer op dit artikel