nieuws

Hoop voor Haagse randgemeenten

bouwbreed

den haag – De invoering van het herindelingsplan ‘Ruimte voor Den Haag’ is voorlopig van de baan. De voorzitter van de Ondernemerskamer Amsterdam stak een stokje voor de besluitvorming over dit plan. Het provinciebestuur van Zuid Holland moet, zo bepaalde de Ondernemingskamner de ondernemingsraden van de gemeenten Rijswijk, Leidschendam en Nootdorp nog om advies vragen.

De besluitvormning die vrijdag op de agenda van Provinciale Staten stond is daarop voor onbepaalde tijd uitgesteld. Verantwoordelijk gedeputeerde Van der Goot verwacht dat de Staten nog dit jaar over het plan kunnen besluiten, zodat op 1 januari de grenscorrecties alsnog worden toegepast. De Haagse randgemeenten betwijfelen dit. De procedure die de provincie volgens de Wet Ondernemingsraden (WOR) nu moet voeren kan ettelijke weken in beslag nemen. En de grenscorrectie kan alleen op de eerste dag van het jaar worden ingevoerd.

De gemeente Den Haag is teleurgesteld over de vertraging maar gaat er vooralsnog van uit dat de grenswijzigingen op 1 januari doorgaan.

Op pagina 3: ‘U stemt vandaag niet maar wij straks wel’.

Reageer op dit artikel