nieuws

Haalbaarheid ‘Hall of Science’ onderzocht

bouwbreed Premium

den haag – Gedeputeerde Staten van Limburg hebben veertigduizend gulden beschikbaar gesteld voor het haalbaarheidsonderzoek naar een ‘Hall of Science’. Het project zelf zal gefinancierd worden door de gelijknamige stichting en kost 56 miljoen gulden.

De bedoeling is in Venlo een centrum te bouwen waarin een expositie- en innovatiecentrum moet komen. Ook zal het centrum de communicatie tussen scholen en het bedrijfsleven gaan bevorderen.

In het expositiegedeelte komen wisseltentoonstellingen. In verschillende landen, waaronder Amerika en Frankrijk, staat al een Hall of Science. Tentoonstellingen kunnen worden uitgewisseld tussen de verschillende centra.

Er is een haalbaarheidsonderzoek in gang gezet omdat de provincie twijfelt of het project wel aan zal slaan. Het onderzoek kost in totaal 120.000 gulden. De gemeente Venlo en Kamer van Koophandel betalen de rest van het onderzoek. Wanneer het centrum er uiteindelijk moet staan is onbekend.

Reageer op dit artikel