nieuws

Gesprek Betuwelijn voor half december

bouwbreed Premium

den haag – PvdA-Kamerlid Feenstra wil het gesprek met de acht hoogleraren die zich tegen de aanleg van Betuwelijn hebben verklaard, nog voor 10 december voeren. Hij wil de geleerden confronteren met de meest recente gegevens van het kabinet over de aanleg van de Betuwelijn en hen vragen welke punten nog nadere uitwerking behoeven.

Feenstra schrijft dit in een brief aan de Kamercommissie voor Verkeer. Deze week verklaarde hij zich in een overleg met minister Netelenbos voor de aanleg van de Betuwelijn. Hij stelde in de brief van de hoogleraren geen nieuwe elementen te hebben ontdekt die tegen de aanleg van de 9,35 miljard gulden kostende goederenlijn pleiten.

Feenstra vindt echter dat de politiek niet voorbij mag gaan aan het feit dat sprake is van een maatschappelijke discussie over de Betuweroute. Daarom stelde hij tijdens het overleg voor met de hoogleraren te gaan praten. Hij kreeg daarbij steun van de andere regeringsfracties.

Door het gesprek voor 10 december af te spreken, kan de mening van de hoogleraren nog een rol spelen in het debat in de Kamercommissie. Deze week werd dat namelijk geschorst. Op10 december kunnen Kamerleden eventuele extra vragen, ingegeven door het gesprek met de acht hoogleraren, alsnog stellen.

Reageer op dit artikel