nieuws

Forse uitbreiding van wagenpark Buko/Jonk

bouwbreed Premium

beverwijk – Aannemers-transportcombinatie Buko/Jonk uit Beverwijk heeft zijn wagenpark fors uitgebreid en vernieuwd. In totaal werden de afgelopen maanden 23 eenheden aan het wagenpark toegevoegd.

De nieuwe wagens, die worden verhuurd aan wegenbouwers en aannemingsbedrijven, zijn alle opgebouwd door Kontainer Technieken Klein uit Beverwijk (KTK).

De opbouw bestond uit twaalf, speciaal voor het transport van asfalthoudende producten geisoleerde kipbakken op Mercedessen in 6 x 6 uitvoering. Deze chassis werden tevens voorzien van HIAB-laadkranen met een vermogen van 12,5 tonmeter. Daarnaast voorzag KTK een Scania-voertuig van een HIAB-autolaadkraan van 30 tonmeter, een MAN-voertuig kreeg een autolaadkraan van 50 tonmeter.

Voorts dienden zes Ginaf’s en drie Terberg’s te worden opgebouwd tot light kippers. Daartoe werden deze voertuigen voorzien van lichtgewicht laadbakken van Hardox 400 met rond gezette zijwanden. Dit maakt deze voertuigen bij uitstek geschikt voor het transport van zand, grind, steenblokken, puin en asfalt.

Deze grote opdracht versterkt de marktpositie van het toch al snelgroeiende opbouwbedrijf KTK. Het bedrijf bouwt voor alle merken vrachtwagens kippers op en is daarnaast importeur van ATM-kiptrailers. KTK is behalve HIAB-dealer ook servicepunt voor alle merken autolaadkranen gedurende 24 uur per dag. Voorts is het Beverwijkse bedrijf actief op de milieumarkt met de levering van afvalverdichtingsinstallaties en diverse soorten containers.

De opbouw van vrachtwagens is echter de belangrijkste poot onder het bedrijf. Momenteel wordt gewerkt aan de opbouw van zeven achteroverkippers voor Van Kaathoven uit Beek en Donk en voor Steenkorrel uit Amsterdam bouwt KTK zes van dit type kippers. Buko/Jonk heeft daarbij nog een vervolgopdracht gegeven voor acht kippers.

Een deel van het door KTK opgebouwde wagenpark van Buko/Jonk uit Beverwijk. Foto: Rene Tuinte

Reageer op dit artikel