nieuws

Extra brede vouwdeur

bouwbreed Premium

Besam Nederland te Ede heeft zijn leveringsprogramma uitgebreid met een automatische vouwdeur met een maximale doorgangsbreedte. Er zijn drie uitvoeringen: een dubbele vouwdeur met vier vleugels met een vrije doorgang van 1100 tot 1950 millimeter en links en rechts openende tweevleugelige modellen met een vrije doorgang van 650 tot 1150 millimeter. De deurhoogte is bij alle modellen 2100 millimeter.

De vouwdeur bestaat uit deurvleugels, zijstijlen en een aandrijving. De aandrijfunit is zelfdragend en kan tussen muren of stijlen worden gemonteerd zonder dat een afzonderlijke bovendorpel nodig is. Vooral de dubbele deur heeft weinig ruimte nodig en is daarom volgens de leverancier zeer geschikt voor smalle doorgangen en gangen. Voor een betere veiligheid stopt de beweging van de vouwdeur direct als een obstakel wordt gesignaleerd. De tijd dat de sluiting wordt onderbroken, kan vooraf worden ingesteld. De microprocessor, het brein van de deur, heeft een geintegreerde, zelfcontrolerende functie, waardoor elke storing of foutief signaal in de deurbesturing wordt waargenomen. Wanneer een invoersignaal niet overeenkomt met de voorgeprogrammeerde waarde, zal de microprocessor automatisch de deursnelheid reduceren en de gevoeligheid vergroten.

Reageer op dit artikel