nieuws

Ede biedt inwoners gratis onderzoek Kwaaitaalvloeren

bouwbreed Premium

ede – De gemeente Ede biedt bewoners van woningen in onder andere Bennekom, Otterlo, Lunteren en Harskamp een gratis onderzoek aan naar de toestand van hun begane grondvloer. Het gaat om Kwaaitaalvloeren, geproduceerd tussen 1965 en 1985. Volgens de gemeente is de kans groot, dat de vloeren van ongeveer tweehonderd woningen ernstige betonschade vertonen.

Eerder in deze krant noemde het bedrijf Leggedoor Beton- en vochtweringstechniek BV in Gasselternijeveen de snelle achteruitgang van Kwaaitaalvloeren schrikbarend. Het bedrijf trok na een onderzoek deze conclusie.

De gemeente Ede heeft in een brief aan de huiseigenaren laten weten ook een onderzoek in te willen stellen. Volgens de gemeente moeten huiseigenaren de eventuele schade voor eigen rekening laten herstellen. Dat kan tienduizenden guldens per woning kosten. De gemeente toont zich wel bereid om de huiseigenaren van informatie te voorzien over de problematiek en de aanpak van het herstel.

Leggedoor heeft de vloer van een proefwoning inmiddels voorzien van een systeem voor kathodische bescherming. Tussen de vloerelementen zijn titanium anodes aangebracht. De wapening zelf functioneert als kathode. In januari begint het bedrijf met de reparatie van vloeren in veertig woningen.

Reageer op dit artikel