nieuws

Droog

bouwbreed

De afgelopen dagen zijn koud verlopen. Een koude november was het ook in 1965. Op de 7de noteerde Buchten nog 20,2 – C, een week later kwam het kwik overdag niet eens meer boven nul. Op de 16de noteerde Eelde een minimum van -13,3 – C. Tijdens deze periode telde Eelde acht ijsdagen (dagen waarop het de gehele dag blijft vriezen). In 1962 vroor het eind november ook al regelmatig, daarna volgde een zachte periode, maar rond de 21ste december sloeg de winter toe en bleef het vriezen tot begin maart. De komende dagen kan de temperatuur wat oplopen maar een echte temperatuurstijging zit er niet in.

Regio Noord: Flinke zonnige perioden en droog. De maxima liggen rond de -1 – C. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Regio Oost: Eerst nog kans op een mistbank, later flinke zonnige perioden. Droog. De maxima liggen rond het vriespunt. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Regio Zuid: Flinke zonnige perioden en droog. De maxima lopen uiteen van rond het vriespunt in Limburg tot circa +4 – C in Zeeland. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten.

Regio West: Wisselend bewolkt, geen neerslag van betekenis. De maxima lopen uiteen van circa 4 – C vlak aan zee, tot 2 – C landinwaarts.

Maandag zon onder: 16.37 uur

Dinsdag zon op: 8.14 uur

Reageer op dit artikel