nieuws

Draaideur houdt dikke diender gevangen

bouwbreed Premium

rotterdam – – The Police Academy – valt in het niet vergeleken bij de perikelen op het hoofdbureau van de politie Rotterdam Rijnmond.

Oorzaak van de hilariteit is het nieuwe toegangsysteem dat sinds een week in gebruik is. Het vangt dikke dienders in de draaideur, sluit bezoekers op in de parkeergarage en liet – een hoge ome – tegen een gesloten deur aan knallen.

Volgens een baliemedewerkster gaat het slechts om wat kinderziektes die binnenkort – heus wel over zullen zijn – . – Gewonden zijn er tot op heden gelukkig nog niet gevallen – , probeert ze een relativerende toon aan te slaan.

Totdat het systeem in de Maasstad naar behoren werkt, heeft deze baliemedewerkster dagelijks zicht op een waarlijk vermakelijke voorstelling van het gehalte – Key Stone Cops – . Ze amuseert zich nog het meest met het weegelement dat er voor moet zorgen dat niet meer dan CCn persoon door de draaideur gaat. Want deze – weegschaal – houdt bepaald geen rekening met dikke dienders, en die telt het Rotterdamse korps wel degelijk. Toen een corpulente agent zich niets vermoedend in de draaideur begaf – zo had hij het immers al jaren gedaan- sloeg het ding op tilt: het was met de beste wil van de wereld niet meer in beweging te krijgen en begon tot overmaat van ramp te piepen. – Het leek wel of ik iets gestolen had – , verzuchtte het slachtoffer.

Maar niet alleen het weegelement heeft – gevoel voor humor – , ook de toegangsdeur van de parkeergarage houdt van een lolletje. Nadat enkele bezoekers hun auto hadden gestald, bleken ze tot hun schrik opgesloten te zitten. Het voorlopige hoogtepunt werd echter bereikt toen een al te haastige politieofficier in galop tegen een gesloten deur knalde omdat het elektronisch oog zijn toegangspasje niet herkende.

Reageer op dit artikel