nieuws

De tui-brug van Helmond

bouwbreed

De gemeente Helmond heeft in navolging van Rotterdam een tui-brug. Ook de ‘zwaan’ komt terug in het ontwerp. Andere overeenkomsten met de brug van de havenstad en die van de Brabantse gemeente gaan mank. Want bij storm hoeft de brug niet te worden afgesloten voor zwaar vekeer. Gemotoriseerd verkeer is namelijk niet welkom op dit gevaarte.

Imposant is deze Helmondse fiets/loopbrug wel. De brug verbindt Helmond-Noord met de wijk Dierdonk en de lengte van de overkapping is maar liefst 240 meter, waarvan zeventig meter over het kanaal. De Brabantse brug moet ook passen als het gaat om de hoogte; zes meter toornt zij boven het kanaal uit. Toch een stuk lager dan haar grote broer in Rotterdam.

Ruim twee miljoen gulden kost de oeververbinding die in opdracht van de gemeente is gebouwd. Architect van het bouwwerk is Tebodin uit Eindhoven.

In oktober kunnen de eerste wandelaars en fietsers de brug gebruiken die gebouwd is door Zuid-Nederlandse Staalbouw BV uit Fijnaart en W. Oetelaar uit Mill.

Reageer op dit artikel