nieuws

Checklists Euro en millenniumprobleem

bouwbreed Premium

baarn – Het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid heeft vier checklists gemaakt waarmee hun leden zich kunnen voorbereiden op het millenniumprobleem en de invoering van de Euro.

Volgens het NVOB onderschatten veel aannemers het millenniumprobleem, of denken ze dat hun leveranciers die wel oplossen. Daarom krijgen alle 4300 leden de vragenlijsten, waarmee ze schematisch in kaart kunnen brengen welke apparaten voor problemen gaan zorgen. Ook blijkt daaruit duidelijk welke leveranciers en onderaannemers na het jaar 2000 nog kunnen leveren, en krijgt de ondernemer een handreiking over hoe hij zijn opdrachtgevers kan informeren over apparaten en systemen die hij vanaf 1995 heeft geleverd.

Een andere lijst besteedt aandacht aan de invoering van de Euro. De bouw heeft geadviseerd de Euro collectief in te voeren op 1 januari 2001, een jaar voordat de gulden verdwijnt. Alle facturen, offertes, de salarisadministratie en historische gegevens moeten vanaf die datum in Euro’s worden berekend.

“Wij hopen dat de bouwondernemers door onze lijsten niet te lang stil hoeven te staan bij bedrijfsorganisatorische verplichtingen en goed voorbereid de nieuwe eeuw ingaan”, verklaart directeur van het NVOB H. Dubbelboer.

Reageer op dit artikel