nieuws

Bouwbeurs Utrecht grootste concurrent van Bau Munchen

bouwbreed Premium

schiphol – “Ons grootste probleem is de Bouwbeurs Utrecht. Die vindt meteen na de Bau in Munchen plaats. Nederlandse bedrijven willen geen twee beurzen vlak na elkaar doen. Maar de enkeling die toch deelneemt aan de Bau is razend enthousiast.”

Dat zei Jaco van Ekeris, directeur van Van Ekeris Expo Service te Haarlem, op de persconferentie ter voorbereiding van de Bau. De vakbeurs zal plaatsvinden van 19 tot 24 januari 1999 in de nieuwe tentoonstellingshallen in Munchen-Oost.

De belangstelling uit Nederland liet twee jaar geleden te wensen over. Er kwamen toen 1700 bezoekers uit ons land, niet veel ten opzichte van een totaal van 190.000.

De Bau is in zijn geheel ten opzichte van twee jaar geleden aanzienlijk gegroeid. Er staan nu 450 potentiele exposanten op de wachtlijst en er zijn acht nationaliteiten bij gekomen. “We zouden nog vijf hallen meer kunnen vullen”, aldus Gerhard Reiter, projectleider bij de Messe Munchen. De bouw van een dertiende grote hal is al begonnen, hij moet eind 2000 gereed zijn. Een veertiende hal verkeert nog in in het planstadium.

Volgens Reiter is de Bau voor wat betreft keramische tegels de grootste beurs ten noorden van de Alpen. Er is 33.000 vierkante meter gereserveerd voor de fabrikanten en leveranciers. Veel daarvan komen uit Italie. De vraag naar Italiaanse tegels stijgt nog steeds, wereldwijd.

De Bau is ook ditmaal weer ingedeeld naar materialen, in plaats van bouwdelen of functies. Er worden nieuwe oplossingen getoond voor de systeembouw in staal, nieuwe technologieen voor de productie van aluminium vensters, speciale toepassingen van materialen voor het moderniseren en saneren van gebouwen, recente ontwikkelingen op het gebied van de efficiente inrichting van bouwplaatsen en ecologische verbeteringen in de productie van bouwmaterialen en -elementen.

Een ‘zwaartepunt’ is de expositie van een compleet huis van prefab beton, voor Duitsland iets bijzonders. Het heeft een massief betonnen hellend dak met geintegreerde dakbedekking.

Reageer op dit artikel