nieuws

Bestrating weg wegens lekkages koopcentrum

bouwbreed

’s hertogenbosch – Het grootste gedeelte van de bestrating bij winkelcentrum De Arena in ’s Hertogenbosch moet vrijwel zeker op korte termijn weg om lekkages in de ondergrondse parkeergarage en een aantal winkels tegen te gaan. Minstens duizend vierkante meter bestrating moet worden weggehaald.

Volgens projectleider B. Vos van projectontwikkelaar Multi Vastgoed uit Gouda is er een aantal hardnekkige lekkages onder de bestrating van De Arena te vinden.

“Aannemer Heijmans is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het opsporen van de de lekkages. Dat wil niet echt lukken, waardoor het er nu naar uit ziet dat een groot deel van de bestrating verwijderd moet worden om de problemen te verhelpen.”

Onder de looplaag van het winkelcentrum zit een dakbedekking om de lagen eronder te beschermen. De lekkages zijn geconcentreerd in de dakbedekking, waardoor ze moeilijker te lokaliseren zijn.

Problemen

Het Bossche winkelcentrum De Arena is met Pasen opgeleverd, maar de winkeliers hebben vanwege de extreem natte zomer al veel problemen te verduren gekregen.

Er is daarom al regelmatig wat bestrating weggehaald om lekkages tegen te gaan en noodvoorzieningen te treffen, maar een algehele oplossing is door Heijmans nog niet gevonden.

Mocht de aannemer besluiten de bestrating te verwijderen, dan is er volgens Vos geen sprake van dat die ingreep nog dit jaar plaats zal vinden. “We zullen het winkelende publiek niet tijdens de feestdagen lastigvallen met allerlei werkzaamheden. We denken eerder aan de maand januari.”

Reageer op dit artikel