nieuws

Belgische Besix neemt belang in Franse bouwgroep Muller TP

bouwbreed

brussel – Het Belgische bouwbedrijf Besix, dochteronderneming van de Belgische Betonmaatschappij (BBM), heeft de controle over het Franse Muller TP uit Boulay bij Metz verworven door een belang van 51 procent te nemen in deze bouwgroep. De Franse groep, die goed is voor een jaaromzet van circa 330 miljoen gulden, heeft vestigingen in Luxemburg (Lux TP en Becker) en Duitsland (Satis).

Besix noch Muller TP zijn bereid de financiele overnamevoorwaarden bekend te maken. De Franse groep behoudt na de overname een grote mate van autonomie. Zo blijven naam, logo en bedrijfscultuur onaangetast. Volgens Besix-voorzitter De Meester vullen zijn bedrijf en Muller TP elkaar op geografisch gebied en in activiteiten goed aan: “De overname-operatie past in de groeistrategie van Besix op weg naar de eenmaking van de bouwmarkt en de groeiende Europese en mondiale dimensie van de spelers op deze markt.”

Voor Besix dat op de internationale markten opereert is de knowhow van Muller TP zeer welkom. Samen zullen zij bijvoorbeeld op het gebied van de wegenaanleg in Afrika veel samen kunnen doen. Besix heeft ook een vestiging in Nederland.

Reageer op dit artikel