nieuws

BAM Groep neemt Heilijgers Bouw over

bouwbreed

bunnik – Het bouwconcern Koninklijke BAM Groep gaat branchegenoot Heilijgers Bouw uit Amersfoort overnemen. BAM heeft afgelopen vrijdag bekendgemaakt dat de besprekingen zich in een afrondend stadium bevinden. Met de overname versterkt BAM zijn woningbouwactiviteiten.

Heilijgers is actief in vastgoedontwikkeling, woningbouw en utiliteitsbouw. Het Amersfoortse bouwbedrijf verricht vooral werk in het midden van het land. Met 250 werknemers heeft Heilijgers een omzet van ongeveer 150 miljoen gulden. De overname van Heilijgers zal direct bijdragen aan het groepsresultaat van BAM Groep. Na de overname zal de omzet van het bouwconcern volgend jaar uitkomen op naar schatting 2,3 miljard gulden.

De directie van BAM heeft besloten tot de emissie van 205.000 nieuwe gewone aandelen. Tegen de huidige beurskoers zal die emissie ongeveer 25 miljoen opleveren. De opbrengst wordt gebruikt voor het versterken van de balansverhoudingen en de voorgenomen overname van Heilijgers.

BAM houdt vast aan zijn eerdere prognose dat de nettowinst over 1998 “aanzienlijk hoger” zal zijn dan over 1997. De overname van Heilijgers zal, rekening houdend met de emissie, positief bijdragen aan de winst per aandeel.

Net als andere grotere bouwbedrijven is BAM druk doende op alle fronten de positie te versterken.

Reageer op dit artikel