nieuws

Assenaren willen geen appartementencomplex

bouwbreed Premium

assen – Een aantal bewoners van de wijk Marsdijk in Assen heeft onlangs via de bestuursrechter de bouw van een woontoren met appartementen met succes gekeerd. De bewoners vinden het appartementencomplex te hoog en wijzen daarbij op afspraken die met de gemeente Assen zouden zijn gemaakt. De gemeente zegt volgens het bestemmingsplan te handelen. De bestuursrechter stelde Assen dan ook in het gelijk.

Volgens de bewoners heeft de gemeente Assen hen bij de bouw van hun woningen, begin jaren negentig, toegezegd dat de bouwhoogte in de wijk niet boven de twaalf meter uit zou stijgen. De woontoren die door Amstelland Vastgoed BV te Arnhem wordt ontwikkeld, meet echter 16,5 meter, tot woede van de Assenaren. Zij stapten daarop naar de bestuursrechter.

De gemeente Assen stelt dat het daar geldende bestemmingsplan een vrijstelling geeft tot 16,5 meter mits de provincie Drenthe een verklaring van geen bezwaar afgeeft. De provincie heeft dat vorig jaar gedaan. In deze verklaring zijn de bezwaren van omwonenden meegewogen. De bestuursrechter keurde het schorsingsverzoek van de omwonenden dan ook af.

Een nog lopende bodemprocedure kan nu de bouw alleen nog tegenhouden. De uitkomst van deze procedure wordt begin volgend jaar verwacht. De bouw is intussen al begonnen.

Reageer op dit artikel