nieuws

Woningen worden nog steeds duurder

bouwbreed Premium

den haag – De prijzen van koopwoningen blijven stijgen. In het derde kwartaal bleek een woning gemiddeld 295.000 gulden te kosten. Dat was 7,7 procent meer dan een jaar ervoor.

Ondanks het groeiende aanbod is van stabiliteit op de woningmarkt nog geen sprake. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) komt dat doordat het groeiende aantal tweeverdieners het hoge gezamenlijke inkomen vooral aan de woning uitgeeft.

De gemiddelde prijs van vrijstaande woningen ging met 10,5 procent omhoog naar 489.000 gulden. Appartementen en hoekwoningen stegen met respectievelijk 8,7 en 8,2 procent. De prijs van eengezinswoningen in een rij ging met 5,2 procent omhoog.

De NVM constateert dat de vraag naar duurdere woningen niet alleen in de Randstad merkbaar is, maar doorsijpelt naar Gelderland, delen van Overijssel en Noord-Brabant. (ANP)

Reageer op dit artikel