nieuws

Vlaanderen vertoont staaltje verkwisting

bouwbreed Premium

brussel – In Vlaanderen is 250 hectare bouwgrond, waar voor miljoenen guldens riolering, wegen en verlichting werden aangelegd, plotseling geen woonzone meer.

Deze bouwgrond komt volgens een overheidsbeslissing niet meer in aanmerking voor woningen.

Het gaat vooral om bouwgrond in de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Een en ander betekent dat de voorgenomen bouw van 5800 sociale woningen en flatgebouwen op deze grond niet meer kan doorgaan.

Genoemde bouwgrond is in het bezit van een aantal sociale bouwmaatschappijen in Vlaanderen. In totaal zijn ze eigenaar van 500 hectare bouwgrond. Behalve de 250 hectare bouwgrond in Oost-Vlaanderen (vooral de steden Aalst en Wetteren) dreigen nog eens 150 hectare bouwgrond hetzelfde lot te ondergaan, als daar niet snel met de bouw van nieuwe sociale woningen wordt begonnen.

De woonbehoeftestudies voor de bouw van deze sociale woningen, die meestal enkele jaren in beslagnemen, moeten echter nog beginnen.

Reageer op dit artikel