nieuws

Vinex-toerisme

bouwbreed Premium

Radio West waarschuwde afgelopen weekend om geen bezoek te brengen aan Vinex-locatie Ypenburg. Door de storm vlogen daar niet alleen dakpannen maar zelfs bakstenen door de lucht. Dan maar naar Wateringse Veld.

Op de kaart gekeken welke bushalte het dichtstbij ligt en daar uitgestapt. De weg ingeslagen naar Wateringen. Om en om tuinderijen en tuincentra. Na een kwartier lopen zag ik bij een tuinder een Maserati voor de deur. Ha, die is uitgekocht en miljonair geworden, dus ik ben in de buurt, dacht ik. In de verte wenkte links de kerktoren van Wateringen, rechts Den Haag Zuid-West.

Flink de pas erin. Maar Wateringse Veld bleef onvindbaar. Na een half uur stappen tussen kassen en weiland stond ik weer in Den Haag.

Niks geen Vinex gezien. Toch iets geleerd: dat Vinex bouwen aan een compacte stad zou zijn is louter lippendienst.

Reageer op dit artikel