nieuws

Uitstel dreigt voor verbreden Coentunnel

bouwbreed Premium

amsterdam – De provincie Noord-Holland verwijt de gemeente Amsterdam dat zij uitstel riskeert van uitbreiding van de Coentunnel. Maar de Amsterdamse wethouder Kohler van Verkeer verwerpt alle kritiek.

Woensdag besloot de Amsterdamse gemeenteraad minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat te adviseren, eerst nader onderzoek te doen naar alternatieven voor de voorgestelde uitbreiding van de Coentunnel tot tweemaal zes rijstroken. Daarnaast wil de gemeente dat de bewindsvrouw eerst zekerheid geeft over de financiering van de Noord-Zuidlijn, voordat ze een beslissing neemt over de uitbreiding van de Coentunnel.

Volgens de provincie en de Kamer van Koophandel riskeert de hoofdstad hiermee dat de minister het besluit op de lange baan schuift.

Wethouder Kohler vindt dat echter nonsens, omdat het gevraagde onderzoek volgens hem makkelijk binnen de komende vier maanden kan plaatshebben.

Het Rijk heeft stadsgewest Amsterdam in het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport 1998-2002 toch veel minder toegedicht dan de andere gewesten, stelt de provincie.

Reageer op dit artikel