nieuws

Teerbau: ‘Asfaltcentrale stinkt absoluut niet’

bouwbreed Premium

utrecht – De asfaltcentrale van Teerbau GmbH op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide voldoet voor de volle honderd procent aan de Nederlandse Emissie Richtlijnen (NER). Dat stelt directeur Nederland H. Post van Teerbau.

Het bedrijf laat vandaag of donderdag metingen verrichten naar de uitstoot van met name koolwaterstoffen door de asfaltmolen.

Deze metingen zullen volgens Post aantonen dat de uitstoot van koolwaterstoffen door de centrale ver onder de maximaal toegestane waarde van 150 milligram per kubieke meter blijft. “Dat staat vast. We hebben zelf al eerder metingen verricht en ook in de aanliggende woonwijken geroken en gesnuffeld. Onze centrale stinkt absoluut niet”, aldus Post.

Het dagelijks bestuur van de provincie besloot vorige week de vergunning van Teerbau niet te verlengen, omdat het bedrijf niet had voldaan aan de voorwaarde dat binnen 350 productie-uren metingen naar de uitstoot van met name koolwaterstoffen moesten plaatsvinden door een onafhankelijke instantie.

Post erkent dat, maar zegt dat de juiste weersomstandigheden voor de metingen zich tot dusver niet hebben voorgedaan. “We kunnen alleen meten op dinsdag, donderdag en vrijdag bij een zuidwestelijke wind met minimaal windkracht 3. Op vrijdag kan het niet omdat ’s zaterdags de laboratoria gesloten zijn en de resultaten niet kunnen worden beoordeeld. En maandag is uitgesloten omdat de mensen van de provincie er dan niet zijn. De komende week lijkt het weer echter gunstig genoeg voor het doen van metingen”, stelt Post.

Op pagina 5: Provincie Utrecht stelt strengere eisen dan NER.

Reageer op dit artikel