nieuws

Stormdepressie

bouwbreed

We staan aan de vooravond van een uitgesproken winderig weekeinde. We krijgen te maken met een stormdepressie. Op zondag verwijdert het systeem zich naar het oosten. Daardoor neemt de naar noordwest ruimende wind af. De meeste wind wordt verwacht tussen zaterdag laat in de middag en zondagochtend. Boven land komt dan een krachtige tot harde, langs de kust een zuidwesterstorm te staan. Het is niet uitgesloten dat de wind, in de nacht naar west tot noordwest, aantrekt tot een zware storm: windkracht 10. Boven land worden zware tot zeer zware windstoten verwacht.

Alle regio’s: Op een enkele bui na in de ochtend droog weer met nu en dan zon. Daarna meer bewolking gevolgd door regen. Middagtemperaturen omstreeks 13 gr. C, zaterdagavond tijdelijk rond 16 gr. C.

Tot krachtig toenemende zuid- tot zuidwestenwind. Zaterdagavond aan de kust een zuidwesterstorm, windkracht 9, landinwaarts worden zware, in de loop van de avond zeer zware windstoten verwacht.

Vrijdag zon onder: 18.28 uur

Maandag zon op: 7.22 uur

Reageer op dit artikel