nieuws

Station Utrecht krijgt tijdelijke overkapping

bouwbreed Premium

Utrecht – In de nachtelijke uren van dit weekeinde is NS Railinfrabeheer begonnen het dakbeschot van twee kappen van het Centraal Station te verwijderen. De honderd jaar oude kappen zijn aan het eind van hun levensduur en moeten nodig worden vervangen, zeker gelet op het stormachtige weer van nu.

Wanneer er een nieuwe kap geplaatst gaat worden, is nog niet duidelijk. Daar wordt door Holland Railconsult nog hard aan gestudeerd. De nieuwe kap moet namelijk passen binnen het ontwerp van het Utrecht Centrum Project, waarin een overkapping is gepland over het hele stationsgebied inclusief busstation.

Om reizigers toch tegen wind en regen te beschermen, wordt een tijdelijke beschutting van hout aangebracht. De stalen spanten -de bogen waar het dakbeschot op rust – zijn in de loop der jaren op veel plaatsen door roest aangetast.

Reageer op dit artikel