nieuws

Sombere tijden

bouwbreed Premium

Het is deze maand niet alleen koud, maar ook uitgesproken somber. In het zuiden van het land heeft de zon nog niet geschenen. Daarmee roept deze maand herinneringen op aan 1902. Toen scheen de zon in De Bilt over de eerste tien dagen slechts vijf en tijdens de tweede decade zeven uur. Vandaag en morgen houden de wolken de overhand. Morgenochtend ook plaatselijk mist en er kan wat (mot)regen vallen. Tijdens het weekeinde gaan Atlantische storingen het weerbeeld bepalen, met wolken, regen en wind. Toch komt er wat meer ruimte voor zon en de temperaturen lopen op tot rond de 14 gr. C.

Regio Noord: Meest bewolkt weer en soms nog wat motregen. De temperaturen lopen op tot 13 gr. C en de wind neemt in de loop van de middag en avond toe tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig uit het zuidwesten.

Regio Oost: Wolkenvelden, soms motregen en hier en daar mist. Weinig wind. De temperatuur loopt op tot 11 gr. C.

Regio Zuid: Bewolkt met kans op wat motregen en plaatselijk mist. Maximumtemperaturen rond 11 gr. C. Tot de avond weinig wind.

Regio West: Bewolking, motregen en plaatselijk mist. De wind waait uit het zuidwesten, neemt toe tot matig, later aan de kust vrij krachtig. Temperatuur tot 12 gr. C.

Donderdag zon onder: 19.00 uur

Vrijdag zon op: 7.53 uur

Reageer op dit artikel