nieuws

Rotterdam zwaait Gobert Beijer uit

bouwbreed Premium

De Van Nelle fabriek was de locatie van het afscheid van Gobert Beijer. Na acht jaar leiding te hebben gegeven aan het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) stapt hij over naar Boer en Croon Groep (BCG).

Uit de Nederlandse bouw was een groot aantal mensen naar de hallen van Van Nelle getogen. De toekomstige voorzitter raad van bestuur van Dura/Vermeer, D. van Well, wisselde met L. van Tilburg, hoofd bouwtoezicht in de Maasstad, een woord (links boven) over een stukje hoogbouw aan de Blaak. Van Well: “Natuurlijk gaat het goed met de fusie tussen Dura en Vermeer. Ik heb in de zomer niet voor niets zo hard gewerkt.”

De BCG-baas Jos – ex-burgemeester van Groningen, ex-KNVB, ex-Sport 7 – Staatsen, kwam langs om nog even naar wat opdrachten te vissen (boven).

De politieke baas van Beijer, wethouder H. Kombrink, had geen medaille voor de vertrekkende OBR-topman (“die was al naar Bram Peper gegaan”), maar een soort van foto (links onder). Voordat Kombrink opkwam – hij werd door een dame aangeduid als wethouder van “ondergrondse en luchtige zaken” – bestudeerde hij nog even de tekst (onder). In elk geval werd niet de opvolger bekendgemaakt. Helemaal stadhouderloos is het OBR ook weer niet, omdat Beijer bij BCG wordt teruggehuurd. Het zoeken naar een nieuwe ambtelijke vastgoedbaas verloopt geheimzinnig. De namen van Adri Duivesteijn en Max van den Berg zijn geheel uit beeld verdwenen. In de Van Nelle fabriek mompelde een topambtenaar dat misschien “het ambtelijke intern” wordt opgevuld. “Er wordt dan met poppetjes geschoven.” Voor Beijer richting huis vertrok, kreeg hij van de enige echte aannemer in het gezelschap nog een visitekaartje (rechts onder).Foto’s: Ries van Wendel de Joode

Reageer op dit artikel