nieuws

Ridderzaal

bouwbreed Premium

In Cobouw van 20 oktober jl. viel mijn oog op een mij welbekende foto. Hierop zie ik mijn twee zusjes, mijn broertje en mijzelf al spelend terug. Wij moesten ons zelf zien te vermaken, aangezien er een ‘grote mensen’ feestje aan de gang was.

Een feestje ter gelegenheid van mijn grootvaders vijfenzestigste verjaardag, dat werd gehouden in de Ridderzaal in de zomer van 1984.

Er werd overigens uiteindelijk wel bezwaar gemaakt tegen het feit dat er op de troon werd gezeten (op de foto mijn jongste zusje) en wij er rondom speelden; – dat was dan daarmee ook einde verhaal.

Ik vind het jammer dan zo’n foto, met een in mijn ogen mooie symbolieke uitstraling, uit zijn verband wordt gehaald om ter illustratie te dienen van een artikel over de afbrokkeling van macht en gezag van de overheid.

Reageer op dit artikel