nieuws

Politieke vrienden

bouwbreed Premium

Als nietsvermoedende bewoners uit de krant vernemen dat hun huis wordt gesloopt, is iets grondig misgegaan. Na zo’n blunder wordt het moeilijk het oorspronkelijke sloopplan te handhaven.

De verantwoordelijke wethouder moet gas terugnemen, maar dit hoeft zijn geloofwaardigheid niet aan te tasten. Het lijkt erop dat wethouder Noordanus erin is geslaagd de Stichting Boog de schuld te geven van de slechte communicatie met de bewoners van de Haagse wijk Rustenburg/

Oostbroek. De sputterende brief van Ge Schellingerhout, adviseur van de Stichting die als intermediair tussen gemeente en bewoners optreedt, wees daar al op.

Nu Noordanus tijdens een werkbezoek aan de wijk met een groot gebaar een streep door een deel van de sloopplannen heeft getrokken, is de boodschap helder: ‘Als hij, Noordanus had geweten wat voor prutswerk de Boog had geleverd, was het plan meteen in de vuilnisbak gegooid’.

Noordanus toont zich een vaardige speler op het politieke trapveldje. Hij heeft laten zien niet te aarzelen fouten te herstellen. Terwijl een groep bewoners opgelucht ademhaalt, hebben anderen des te meer reden tot zorg. Impliciet levert het schrappen van het sloopplan voor de locatie Loe-nensestraat/Soestdijksekade de wethouder krediet op voor het doorzetten van de sloop van Duindorp. Verlies is in winst omgezet.

Noordanus haalt zijn schouders op bij vragen die de GroenLinksfractie heeft gesteld. “Was het niet beter geweest als de wethouder eerst zelf op locatie was gaan kijken en zijn mening had gevormd, voordat hij een ‘ambtelijke lijst’ van mogelijke slooplocaties aan de bevolking presenteerde?”

De bal lag allang in het doel, maar GroenLinks geeft hem nog een zet na. Met zulke politieke tegenstanders heb je geen politieke vrienden meer nodig.

Reageer op dit artikel