nieuws

Opnieuw meer loze brandmeldingen

bouwbreed Premium

den haag – In 1997 is het aantal loze brandmeldingen opnieuw gestegen. Ruim 45.000 maal was het loos alarm bij de brandweer. Dat is ongeveer 3500 meer dan het jaar ervoor. In een op de elf van deze gevallen ging de brandweer er niet op af. Ruim 74 procent van de valse meldingen wordt veroorzaakt door automatische melders. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het totaal aantal branden is in 1997 voor het eerst in vier jaar gedaald. Het CBS registreerde over vorig jaar ruim 49.000 branden, een kleine 6000 minder dan in 1996. De totale schade bedroeg ruim 1,2 miljard gulden, een kleine twintig miljoen minder dan het jaar ervoor. De daling is vooral te danken aan het natte voorjaar.

Vuurhaarden in grote gebouwen veroorzaakten het grootste deel van de schade, 778 miljoen gulden (bijna 64 procent) hoewel dit slechts drie procent van het totale aantal branden zijn.

Reageer op dit artikel