nieuws

Noppenplaat voor cementondervloer

bouwbreed

Het Duitse Schluter-Systems heeft op BouwContact in Maastricht een nieuwe bekledingsconstructie geintroduceerd. Bekotec bestaat uit noppenplaten van polystyrol die op de cementondervloer of op isolatiematten kunnen worden gelegd. Isolatiematten moeten eerst met PE-folie worden afgedekt.

Bekotec is vijftien millimeter dik en de cilindervormige noppen zijn twintig millimeter hoog. Het raster is dusdanig dat er verwarmingsbuizen van zeventien millimeter in kunnen worden geklemd.

De vloerlaag hoeft bovenop de buizen slechts acht millimeter te zijn. Om tegels of natuursteen te kunnen leggen moet in principe de ontkoppelingsmat Schluter-Ditra in de vloerconstructie worden ingewerkt. Zachte vloerbedekking kan rechtstreeks op de cementvloer worden gelegd. Het systeem kan belastingen aan tot 2 kN/m2. Schluter geeft vijf jaar garantie.

Schluter-Systems, Iserlohn, Duitsland, telefoon 0049-2371-971112.

Bekotec van Schluter in profiel, met of zonder vloerverwarming.

Reageer op dit artikel