nieuws

Nieuw systeem voor vloerverwarming

bouwbreed Premium

Projectadviseur Velta-Nederland komt op de markt met een nieuw vloerverwarmingssysteem: Velta Tecto. Het systeem bestaat uit isolerende platen van 1450 x 850 millimeter met noppen, een afdekfolie en flexibele verwarmingsbuis. Snelle montage is mogelijk: de overlappende afdekfolie kan eenvoudig op de noppen van het aangrenzende element worden gedrukt.

Met speciale opvulelementen zijn ook moeilijke deuropeningen te overbruggen. Diagonale buishouders stellen de monteur in staat buizen ook onder een hoek van 45 graden te leggen. Bij wandovergangen zorgt een isolatiestrook voor een goede afdichting tegen gietmortels en aanmaakwater.

De clou van het Velta Tecto-systeem zit in de noppen, waarvoor patent is aangevraagd. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor buizen met een diameter van 14 millimeter. Met nominale dikten van 11 millimeter en 38 millimeter is het systeem bestand tegen belastingen van respectievelijk 7,5 ton per vierkante meter en 500 kilogram per vierkante meter.

Velta-Nederland, Wezep, telefoon (0525)633335.

Reageer op dit artikel