nieuws

Nederland nog lang niet millenniumproof

bouwbreed Premium

Nederland heeft zich nog steeds onvoldoende voorbereid op aanpak van het millenniumprobleem. Slechts minder dan de helft van de organisaties die aan een onderzoek van het Millennium Platform hebben meegedaan, geeft aan voor 1 januari 2000 volledig millenniumproof te zijn. Vele anderen hebben hun planning moeten opschuiven naar eind 1999. Voorzitter Jan Timmer van het platform maakt zich ernstig zorgen. “Dit is alarmerend. Als die trend niet doorbroken wordt, dan is het onvermijdelijk dat oplossingen voor het millenniumprobleem voorbij het jaar 2000 schieten”, liet de voormalige Philips-topman deze week weten.

Achterblijvende sectoren zijn de overheid, delen van de bouw, zorgsector, handel en transport. Millenniumprojecten krijgen nog altijd niet genoeg voorrang van het management. Noodplannen bestaan amper. Opvallend genoeg hebben de nutsbedrijven (energie, water en gas) op dit punt hun zaakjes redelijk op orde. “Maar, kunnen die bedrijven facturen sturen en metingen verrichten?”, zegt onderzoeker Lutke van PA Consultants. (ANP)

Reageer op dit artikel