nieuws

Met Denka Lift naar 28 meter hoogte

bouwbreed Premium

den haag – De Deense fabrikant Denka Lift A/S heeft zijn serie getrokken hoogwerkers uitgebreid met het model DL 28. Met deze hoogwerker kan een werkbereik van 28 meter worden gerealiseerd.

Al geruime tijd voert Bac-Hoogwerkers het Deense merk Denka Lift in zowel zijn leverings- als verhuurprogramma. Tot voor kort betrof het een serie van twee modellen met werkhoogtes van 23 en 25 meter. Het voordeel van deze hoogwerkers is dat zij kunnen worden gekoppeld aan een jeep of een vierwiel aangedreven voertuig. Daardoor is de inzetbaarheid belangrijk groter. Het gewicht ligt net even boven de drie ton.

Op basis van marktvraag, vooral uit de hoek van schilders, installatiebedrijven en schoonmaakbedrijven, is nu een hoogwerker geconstrueerd die tot een voor dit type getrokken hoogwerker respectabele werkhoogte komt van maximaal 28 meter.

Deze hoogwerker is uitgerust met een hydraulisch telecoperende mast met werkbak, die een last kan heffen van 200 kg. De zwenk bedraagt 360 graden. Voor de stabiliteit zorgen vier hydraulisch verstelbare stempels, die een afgestempeld oppervlak geven van 4,5 x 4,5 meter. Standaard is de machine uitgerust met acht zware 6V-batterijen voor heffen en bedienen van de zwenk. Optioneel is de hoogwerker leverbaar met een diesel- of benzinegenerator. De werkbak heeft een vloeroppervlak van 700 x 1400 x 1100 mm, en kan ten opzichte van de mast een horizontale knik maken van 45 graden. Daarnaast is de werkbak voorzien van een automatische horizontaalstelling.

De transportafmetingen van de DL28 bedragen: 8900 x 1630 x 2210 mm.

Inl: Bac-Hoogwerkers BV, Moerkapelle. Tel. (079) 5931634.

Reageer op dit artikel