nieuws

Meer bouwvacatures dan statistiek aangeeft

bouwbreed Premium

gouda – Het aantal vacatures in ons land is nog nooit zo groot geweest als aan het einde van het tweede kwartaal, zo blijkt nu. Alle particuliere bedrijven samen vroegen toen om 139.000 werknemers. De bouwnijverheid kon er per direct 10.000 gebruiken.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek, die deze cijfers bekend maakte, laat ook weten dat de arbeidsmarkt in het afgelopen tweede kwartaal nog nooit zo dynamisch is geweest.

Dat wil zeggen dat er in dat kwartaal 214.000 nieuwe vacatures ontstonden en er 197.000 konden werden vervuld.

Het aantal vacatures in de bouw nam toe tot 10.000. Meer gedetailleerde gegevens zijn nog niet voor handen.

Cees van Vliet, directeur sectorraad bouwbedrijf: “Per regio en per beroepsgroep blijken grote verschillen te bestaan. Zo is het me bekend dat in de provincie Friesland heel wat, overigens behoorlijk opgeleide schilders, in de WW zitten.”

Hij zet duidelijk vraagtekens achter het aantal vacatures in de bouw. Bekend is immers dat bij de Arbeidsvoorziening niet meer dan gemiddeld 30 % van de werkzoekenden geregistreerd staan.

“De krapte is momenteel heel erg groot”, aldus Van Vliet. Hij voorziet echter dat die bij een afnemende bouwactiviteit wel weer wat zal worden opgeheven.

Reageer op dit artikel