nieuws

Klimaatsysteem bevordert groei van paddestoelen

bouwbreed Premium

Door toepassing van het luchtverdeelslangsysteem APS/KE-Fibertec bereikt paddestoelenkwekerij Forest Product in Schimmert een productieverhoging van dertig procent. Ook de kwaliteit van de paddestoelen is beter. Door het systeem van Air Products Benelux wordt een ideale constante temperatuur van 22 – C bereikt. In de celruimte van bijna 500 kuub zijn 720 bakken met in totaal 9000 kilogram zaagsel opgesteld. Daarin gedijen schimmels optimaal mits de temperatuur constant is.

Het systeem is gebaseerd op het verdringingsprincipe. De lucht treedt over de hele lengte van een luchtverdeelslang in gelijkmatige en gelijke hoeveelheden naar buiten. Daardoor is de luchtsnelheid gegarandeerd maximaal 0,15 m/s. Dat is tochtvrij voor een stilstaand groeiend product. In de ruimte is een luchtslangsnelverdamper geinstalleerd. Deze installatie koelt ruimtelucht, retourlucht en buitenlucht terug tot 14 gr. , waarbij de temperatuur in de cel nauwkeurig op 22 gr. C kan worden gehandhaafd.

Air Products Systems, Strijen, telefoon (078) 6748888.

Reageer op dit artikel