nieuws

Kleyn wil ook groot worden in bouwmaterieel

bouwbreed

vuren – Kleyn Trucks uit Vuren, een van ’s werelds grootste verkooporganisaties van gebruikte bedrijfswagens, heeft sinds begin oktober ook de handel in gebruikt bouwmaterieel tot zijn bedrijfsactiviteiten gemaakt.

Gezien de eerste resultaten voorziet het bedrijf hiermee in een behoefte.

Onder de naam Kleyn Construction Equipment is Kleyn Trucks rond 1 oktober begonnen met de in- en verkoop van gebruikt bouwmaterieel. Deze activiteiten vallen onder de afdeling Kleyn Parts, een zelfstandig opererende dochteronderneming van Kleyn Trucks.

Het idee om zich te begeven op de markt van gebruikt bouwmaterieel is afkomstig van de Parts Manager Nick van Bussel, die hiervoor een kleine tien jaar werkzaam was bij Groeneveld in Gorinchem en vanuit deze hoek de bouwmaterieelmarkt goed kent. “Het is eigenlijk een logisch gevolg van de basisactiviteit van Kleyn: de verkoop van trucks”, zo verklaart hij de uitbreiding van activiteiten. “Voordat van enig gestructureerd wegtransport sprake kan zijn, zijn wegen nodig. En voor de aanleg ervan , voornamelijk in ontwikkelingslanden, kunnen wij nu, wereldwijd, bouwmaterieel leveren.”

Kleyn

Al jaren speelt Nederland een belangrijke rol in het beroepsgoederenvervoer. Het is dan ook niet toevallig dat juist hier een verkoopcentrum van gebruikte bedrijfswagens gevestigd is dat zich tot de grootste van de wereld mag rekenen. Meer dan 1700 bedrijfswagens staan op de bedrijfsterreinen van Kleyn Trucks. Hieronder bevinden zich alle kwaliteitsmerken uit Europa. Behalve bedrijfswagens beschikt het bedrijf nog over een handelsvoorraad trekkers, bussen, bestelwagens, getrokken materieel en personenwagens; in elke prijsklasse en van elk bouwjaar.

Kleyn Trucks heeft eigen vestigingen in Belgie, Duitsland, Hongarije, Bulgarije en Chili en beschikt daarnaast over verkoopagenten in 85 verschillende landen. De agenten hebben van elk voertuig de gegevens (met standaardfoto) in een computerbestand dat vrijwel dagelijks wordt bijgewerkt. Een klant kan dus direct een keuze maken.

Een groot deel van het succes van Kleyn is te danken aan de betrouwbare levering. Omdat de technische staat van een gebruikte wagen niet aan de buitenkant valt af te lezen, heeft Kleyn Trucks het begrip ‘gekende kwaliteit’ geintroduceerd. Dat wil zeggen dat van elke truck die binnenkomt een gedetailleerd technisch rapport wordt opgemaakt door gekwalificeerde apk-controleurs. De gegevens uit dit rapport stellen de kopers in staat een keuze te maken uit het aanbod dat varieert van trucks ‘as is’ tot trucks met een volledige garantie.

Op het gebied van gebruikte onderdelen is Kleyn Parts de grootste van Europa. Dag in dag uit worden de voorraden truck-onderdelen aangevuld met motoren, versnellingsbakken, voor- en achterassen, laadkleppen, bumpers, portieren, dynamo’s, pompen, etc. De koper van de onderdelen kan deze door Kleyn Parts laten bezorgen, laten inbouwen of zelf deze werkzaamheden op zich nemen in een van de werkplaatsen van het bedrijf.

Bouwmaterieel

Vanuit deze dochteronderneming worden ook de activiteiten op het gebied van gebruikt bouwmaterieel geregeld. Hier worden de aangekochte eenheden gekeurd, geinventariseerd en via het communicatienetwerk over de hele wereld te koop aangeboden. Vooralsnog blijft het bouwmaterieel in Vuren, van waaruit de verkochte eenheden worden getransporteerd. Het ligt echter in de bedoeling straks ook de eigen vestigingen in het buitenland te voorzien van een voorraad bouwmaterieel. Tot op heden hebben ruim tien machines een koper gevonden.

Hoewel dit geen uitgangspunt is, zijn deze machines voornamelijk buiten Europa afgezet. Dit gegeven is aantrekkelijk voor de Nederlandse importeur van bouwmaterieel, die zijn inruil het liefst zo ver mogelijk wegzet.

In dit verband kon Van Bussel melden dat met een belangrijke importeur reeds verregaande afspraken zijn gemaakt om zijn overtollige inruil op deze wijze in het buitenland te verkopen. Van Bussel verwacht dat hij dienaangaande meer relaties kan opbouwen. “Wij denken een gat in de markt te hebben gevonden. De eerste resultaten wijzen daar duidelijk op.”

Reageer op dit artikel