nieuws

Internet-site bedrijfsvoertuigen voldoet niet aan verwachting

bouwbreed Premium

De Internet-site met alle informatie over nieuwe bedrijfsvoertuigen maakt zijn beloften nog lang niet waar. De site werd aangekondigd door Professional Electronic Road (PER) BV in Vlaardingen.

Professional Electronic Road (PER) is een Internet-provider, met een rechtstreekse aansluiting aan de ‘backbone’ van het net. Daarvan mag een professionele aanpak worden verwacht. Daarom valt de site met informatie over nieuwe bedrijfswagens (http://truck.per.nl) (‘The Truck Factory’) tegen.

De bezoeker vindt er inderdaad een ‘zoekmachine’, met een keuze uit trekkers, motorwagens, chassiscabines en kippers. Hiermee kan per categorie een keuze worden gemaakt op basis van laadvermogen, wielbasis, asconfiguratie, chassishoogte en motorvermogen.

Maar de resultaten vallen tegen. Vaak vindt de zoekmachine helemaal geen passend voertuig. Soms verschijnt wel een lijstje op het scherm. De informatie is echter summier, er volgt geen kritische bespreking van het voertuig, terwijl doorverwijzing naar importeur of fabrikant ontbreekt.

Daar schiet een aannemer, installateur, leverancier of transporteur die een nieuw bedrijfsvoertuig wil aanschaffen, niet veel mee op.

Sites

Er bestaan ook andere ‘sites’ met informatie over nieuwe en gebruikte vrachtauto’s, bestelwagens en speciale voertuigen zoals mixers en kippers.

Dingemanse Trucks en Trailers (www.dingemanse.nl) biedt gebruikte en nieuwe voertuigen aan, met foto’s en prijsklassen.

CAB in Weert (www.cab-weert.nl) presenteert een lijst van gebruikte wagens.

Een particuliere site bij Euronet (www.euronet.nl/users/nh/at.html) bevat een zeer uitgebreide lijst van adressen, die informatie bevat over motorfietsen en automobielen.

PER zelf blijkt een groot aantal verwijzingen naar importeurs en fabrikanten aan te bieden op een bestaande site (roadnet.per.nl/ vrachtwagens.html).

Wie een bedrijfsvoertuig zoekt, kan beter over het Internet gaan ‘surfen’ dan ‘The Truck Factory’ te bezoeken. Het idee achter ‘The Truck Factory’ is goed, maar in de praktijk levert het een teleurstelling op.

Reageer op dit artikel