nieuws

Internationale strijd tegen muskusrat

bouwbreed Premium

middelburg – Muskusratten trekken zich niets aan van landsgrenzen. Daarom hebben de provincie Zeeland en de Belgische provincie Oost- en West-Vlaanderen besloten de bestrijding van deze knagers gezamenlijk op te pakken.

De ratten veroorzaken al decennia lang en voor miljoenen guldens schade aan dijken, watergangen, drainagepijpen, wegen en landbouwgewassen. In Zeeland bestrijdt een instantie de rat; het Waterschap Zeeuwse Eilanden. Vlaanderen verdeelt die taak over verschillende instanties.

De nu gekozen aanpak moet voorkomen dat ratten bij de bestrijding van het ene naar een ander (veiliger) gebied vluchten.

Besloten is de samenwerking in ieder geval voor twee jaar aan te gaan. Het project kost ruim een half miljoen gulden. Dit wordt opgebracht door het Vlaams Gewest, de provincie Zeeland, de diverse waterschappen en de Euregio Scheldemond. (ANP)

Reageer op dit artikel