nieuws

Inbraken Haarlem op vooroorlogs niveau

bouwbreed Premium

haarlem – De speciale aanpak van woninginbraken door de politie in Haarlem werpt vruchten af. Het aantal woninginbraken is vorig jaar opnieuw sterk afgenomen naar een inmiddels bijna vooroorlogs niveau. Ten opzichte van 1993 is er sprake van een daling van 62 procent.

Dat staat in de Veiligheidsrapportage 1998 van de gemeente Haarlem. In de afgelopen drie jaar is er veel ondernomen om het aantal inbraken terug te dringen. Een apart team houdt zich hiermee bezig. Burgers krijgen advies hoe ze hun woning beter kunnen beveiligen. Verder is er geld uitgetrokken om de entrees en portieken van flatgebouwen te beveiligen en achterpaden af te sluiten. Daarvoor heeft de gemeente de komende twee jaar opnieuw zeven ton beschikbaar gesteld. (anp)

Reageer op dit artikel