nieuws

Heiwerkzaamheden begonnen.

bouwbreed Premium

Voor 24 woningen aan de Orthenstraat zijn woensdag de heiwerkzaamheden begonnen. Twee oude sluiswoningen worden gerenoveerd en er worden 24 nieuwe gebouwd door aannemer Intervam Zuidoost. Elf van de woningen zijn luxe torenappartementen. Opdrachtgever is Mabon, de aanneemsom bedraagt tien miljoen. Derk-Stevens uit Den Bosch heeft de woningen ontworpen.

De Haagse wethouder Meijer geeft vandaag het startsein voor de bouw van 237 huurappartementen in twee woontorens tussen de Cornelis de Wittlaan en de Kennedylaan in Den Haag.

De torens zijn ontworpen door Thijs Asselbergs voor opdrachtgever Amvest. Het Beverwijkse bouwbedrijf Smits neemt het werk aan voor 44 miljoen gulden.

– De provincie Groningen heeft voor het project Oostlob Eemshaven uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling negen miljoen gulden vrijgemaakt. Het project, de uitbreiding van de Eemshaven, kost 42 miljoen.

Het nieuw te bouwen bedrijventerrein Eemspoort heeft uit hetzelfde subsidiepotje vier miljoen gulden gekregen. Dit project kost 43 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel