nieuws

Geplaagde De Vries Robbe houdt moed

bouwbreed

den haag – Het veel geplaagde bedrijf De Vries Robbe Groep, gevelbouw en staalconstructie, blijft geloven in de toekomst. “Op grond van de productkwaliteit en de orderportefeuille, blijkt de groep goede groeikansen en bestaansrecht te hebben,” meldt de onderneming in haar halfjaarverslag 1998.

De gevelbouwer en staalconstructuur kwam mede door verliezen bij zijn Engelse deelneming Witte Uk Ltd. in de financiele gevarenzone. Witte voorzag in 1997 het hoofdkantoor van British Airways van een gevel, waarop het fors verlies leed. Door een totaal achterhaald financieel systeem kwam dit pas medio dit jaar aan het licht.

Om gevrijwaard te blijven van dit soort verrassingen, is topman Van den Hoek begonnen met de invoering van een “solide en stringent financieel management”. Hiervoor versterkt een keur aan interimmanagers het staalbouwbedrijf.

Alle werkmaatschappijen implementeren een projectadministratie om stagnatie in de voortgang van projecten te voorkomen. “Hierdoor kan adequate managementinformatie worden gegenereerd voor aansturing en bijsturing van projecten,” meldt Van den Hoek in zijn bericht.

De Vries Robbe realiseerde de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van ruim 67 miljoen gulden. Hierover leed het een verlies van 4,6 miljoen. Van den Hoek geeft geen prognose voor de laatste periode dit jaar. “De onderneming bevindt zich in een overgangssituatie”, verklaart hij.

Reageer op dit artikel