nieuws

Gepeperde boetes voor hinder bouwmaterialen

bouwbreed Premium

berlijn – Bestuurders van Berlijn stellen paal en perk aan het opslaan van bouwmaterialen op de openbare weg. De senaat wil vanaf volgend voorjaar een wet invoeren, die het gebruik van de weg als opslagplaats sterk beperkt. Overtreders krijgen forse boetes. Met de nieuwe regels in de hand hoopt Berlijn onnodige verkeersopstoppingen te voorkomen. In de Duitse hoofdstad ontstaan met de regelmaat van de klok kilometers lange files ten gevolge van bouwmaterialen die het verkeer belemmeren.

In het voorstel dat de senaat naar het stadsparlement gestuurd heeft, is opgenomen dat bouwbedrijven nog slechts bij hoge uitzondering vergunning krijgen om voor de opslag van hun materialen van de openbare weg gebruik te maken. Het gebruik van het trottoir kost per maand acht mark per vierkante meter. Voor een meter straat wordt vijftien mark in rekening gebracht. Na vijf maanden gaan de tarieven omhoog tot twintig mark per meter stoep en veertig mark voor de weg. Wie geen officiele vergunning heeft moet dieper in de beurs tasten en betaalt voor iedere vierkante meter tien mark per uur.

Reageer op dit artikel