nieuws

Fryslan

bouwbreed

Met geamuseerde instemming nam ik kennis van de column Fryslan in Cobouw (1/10). In de reserve ten aanzien van dat noordwestelijk volkje, althans hun

taeltsje, staan wij niet alleen. Ik voeg hierbij een gedicht toe van een literaat die samen met drs.P. nog wel eens wat onderwerpen, zoals deze, kritisch bezag, zulks ter leringhe en vermaeck.

L e x F r i s i o r u m Je vindt er plassen, koeien en wat bomen De zon kan er nog net niet binnenstromen Het territorium is nat en plat En waar je niet te voet kunt, moet je varen Als Fries geboren worden is niet dat Je merkt al spoedig allerlei symptomen De volksaard zit je in de chromosomen Je blijft gekluisterd aan je bakermat Je zit in ’t bootje, dus je moet wel varen Nog best kun je die eigenheid bewaren Met federaesje, strijdboun en toaniel – De keus gaat immers tussen navelstaren Of je maar Nederlander te verklaren Geef toe, dat heeft toch ook niet veel appeal Paul Ilegems

Reageer op dit artikel