nieuws

Fietsenstalling onder Nijmeegs station lekt

bouwbreed Premium

nijmegen – De nieuwe verdiepte fietsenstalling onder het Centraal Station in Nijmegen is lek. Bij regenval stroomt het water tussen de traptreden naar binnen. Ook de voegen in het plafond blijken niet waterdicht te zijn.

De stalling, die plaats biedt aan 3100 fietsen, werd deze zomer in gebruik genomen. De afgelopen weken bleek dat de stalling niet bestand is tegen forse regenbuien. Volgens een woordvoerster van de gemeente wordt eraan gewerkt het lek te dichten. “Tussen de treden zit een spleet van drie centimeter. Die wordt dichtgemaakt.”

De lekkage aan het plafond is moeilijker te verhelpen. Het plafond bestaat uit betonplaten met glas. Bij regen druppelt het tussen de voegen door. De voorlichtster: “Het wordt wel steeds dichtgekit maar dat helpt niet veel.” Wat wel helpt weet de ze ook niet.

Er komt nu een onderzoek naar de schuldvraag. Een ding is zeker: de gemeente is niet van plan voor de kosten op te draaien. “De stalling is nog niet opgeleverd. We accepteren hem dus gewoon nog niet.” Nijmegen en de NS zijn beide voor de helft eigenaar van de fietsenstalling die 5,3 miljoen gulden heeft gekost.

Reageer op dit artikel