nieuws

Europees onderzoek techniek voor ouderen

bouwbreed Premium

eindhoven – De Technische Universiteit Eindhoven gaat een Europees project leiden, bedoeld om nieuw studiemateriaal te ontwikkelen voor studenten in de gerontechnologie.

Dit nieuwe vakgebied moet aankomende ingenieurs, industrieel ontwerpers, architecten, computerexperts en artsen zodanig leren om te gaan met allerlei vormen van techniek, dat die ook hanteerbaar blijven voor ouderen.

Aan het Gerontechnology Education Network in Europe doen veertig onderwijs- en researchinstellingen uit zeventien landen mee. De Europese Commissie heeft er ruim een half miljoen gulden voor beschikbaar gesteld. Het project moet eind 2001 klaar zijn.

Andere deelnemers uit Nederland zijn de Technische Universiteit Delft, the Design Academy in Eindhoven en de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Reageer op dit artikel