nieuws

Eemshaven breidt uit met bedrijventerrein

bouwbreed Premium

groningen – De Eemshaven krijgt een uitbreiding van zeventig hectare bedrijventerrein. De totale kosten schommelen rond de 41 miljoen gulden. De provincie Groningen zegde een subsidie van negen miljoen gulden toe voor het project. Negen miljoen gulden komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

De investering betreft onder meer de aanleg van wegen, riolering, kaden. Het is de bedoeling percelen te verkopen aan scheepswerven, metaalverwerkers en recyclingbedrijven. De uitbreiding moet het huidige tekort aan zogenoemde natte bedrijventerreinen in Nederland verzachten. Het havenschap Groningen Seaports is de initiatiefnemer van het project.

Behalve de aanleg van een nieuw bedrijventerrein heeft het havenschap ook plannen voor de aanleg van een grote buitendijkse werf bij de Eemshaven. De Duitse werf Meyer wil hier grote tankers bouwen. Daarnaast willen Groningse scheepsbouwers deelnemen aan het project, aangezien zij bij hun werven langs het Winschoterdiep kampen met ruimtegebrek. Hierover wordt nog onderhandeld.

Reageer op dit artikel