nieuws

Doodgaan in de bouw!

bouwbreed Premium

‘Doodgaan in de bouw’ is een betere titel voor de nieuwe rubriek van ons dagelijks vakblad Cobouw. In een serie foto’s wil Cobouw een beeld geven van werken in de bouw. Met deze eerste foto kon ze niet een slechter en onjuister beeld geven van steigerbouwen (Cobouw nr. 197, 23 oktober 1998, pag. 2).

Indien de arbeidsinspectie dit nummer heeft gezien, hangt de aannemer en de steigerbouw terecht een fikse boete boven het hoofd. Ook de vakbonden en het SFB behoren zich niet onbetuigd te laten. Ware de steigerbouw lid van de VSB, Vereniging van Steiger- en hoogwerkBedrijven, dan zou een reprimande of royering niet zijn uitgesloten.

De betreffende steigerbouwers dragen geen helm, zijn niet aangelijnd, dragen geen veiligheidsschoenen, hen ontbreekt een harnas en wij vragen ons af of er wel een vloer onder zit?

Of vallen ze gewoon dood? Kortom, zo moet het dus niet!

Reageer op dit artikel