nieuws

Defensie niet tegen water in Meerhoven

bouwbreed Premium

eindhoven – De Eindhovense Vinex-locatie Meerhoven krijgt z’n waterplas. Het ministerie van Defensie verzet zich hier niet langer meer tegen. Dat zei minister De Grave gisteren in de Tweede Kamer.

Defensie die daar een militair vliegveld heeft, vertrouwt op de afspraken met de gemeente Eindhoven om te voorkomen dat het vliegverkeer risico’s ondervindt van de vogels die straks op de waterplas afkomen. Zo zal er onder andere een valkenier worden ingezet.

De waterplas was anders dan De Grave en minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat veronderstelden, niet het onderwerp waarvoor GroenLinks-Kamerlid Van der Steenhoven de bewindslieden naar de Kamer had laten komen.

Van der Steenhoven vroeg, ook met oog op de 7000 nieuw te bouwen woningen, opheldering over de geluidsoverlast die vooral de burgerluchtvaart op Eindhoven veroorzaakt. Het Kamerlid zei dat het regionale vliegveld steeds meer fungeert als ‘overloop’ van Schiphol. Lawaaiige vliegtuigen die daar niet mogen of kunnen landen wijken volgens hem steeds vaker uit naar Eindhoven.

Reageer op dit artikel