nieuws

Daf-eigenaar Paccar draait recordwinst

bouwbreed Premium

den haag – Het Amerikaanse Paccar Inc, waartoe ook Daf Trucks in Eindhoven behoort, heeft over de eerste negen maanden van dit jaar een recordomzet en -winst behaald. Bestuursvoorzitter M. Pigott heeft dit meegedeeld.

De omzet steeg gedurende de eerste negen maanden met 17 procent tot 5,5 miljard dollar. In dezelfde periode bedroeg de winst 301,9 miljoen dollar. Dat is 42 procent meer dan in de eerste negen maanden van 1997. In het derde kwartaal zijn de resultaten beinvloed door een lager productieniveau als gevolg van de traditionele zomervakantiesluiting in enkele fabrieken van Paccar, waaronder Daf Trucks.

Volgens Pigott is de vraag naar vrachtwagens, zowel in Noord-Amerika als Europa, nog steeds hoog. Er zijn echter signalen dat de omvang van de markt volgend jaar minder omvangrijk is.

Niet bekend

Reageer op dit artikel